Bobler

Naturvin med bobler
Vinbondens udvalg af bobler er uforpligtende og læskende, slikne og samtidig med god syrestruktur.

De er langt fra den benhårde tørhed med sin meget stringente syre, som man ofte kender fra champagne. Det gør dem meget velegnede til både mad og fest.

Drik boblende naturvin til pizza og salater og fisk og grillaftener, hvor det bare skal være rart og hyggeligt. Brug fx en mousserende rosé som alternativ til en let rødvin. 

Vin med bobler
Mange mennesker kommer til at bruge ordet champagne om alle typer af mousserende vin. Men det er altså en fejl, som vi lige skal have ryddet af vejen. 

Champagne er mousserende vine, der kommer fra... Champagne. Derudover findes en lang række mousserende vine, som i en pærevælling kan være alt fra Cava til Asti over pétillant naturel til méthode traditionelle eller crémant fra hvor som helst. 

Er bobler naturvin?
Hvis der er tale om hvid naturvin med bobler, vil der i mange tilfælde tilsat lidt sulfitter, fordi der ikke er så mange naturlige beskyttende stoffer i hvid- som i rødvin. Derfor kan en smule hjælp til det antiseptiske og konserverende arbejde være nødvendigt – dog stadig i et omfang, som ligger langt fra det højere indhold af sulfitter i konventionelle vine. 

Hvordan laver man bobler i vin?
Den type mousserende vine, jeg selv laver og distribuerer, kaldes méthode traditionelle. 

Først laver vinbonden en vin uden bobler, en stille vin kan man sige. Det vil sige, at druerne høstes og processen med gæring går som sædvanligt. 

Derefter får man (typisk hvis man er en lidt mindre vinbonde) lavet en nummer to gæring hos en underleverandør. Det gør han ved at smutte en blanding af sukker og alkohol ned i vinen, hvorved en ny gæringsproces går i gang. Den stopper man undervejs, og det er dét, der giver boblerne. 

Liquid error: Could not find asset snippets/bookthatapp-widgets.liquid