Dessert

Hvilken vin serverer du til desserten?
Hvis du har budt gæsterne på naturvin under middagen, skal dessertvinen også være naturligt fremstillet. Giv selskabet muligheden for at nyde desserten med en passende sød vin til. Vinbonden tilbyder sødmefulde og aromatiske dessertvine, som harmonerer godt med både is, frugt og kage.

Hvordan laver man naturlig dessertvin?
Det er svært at lave dessertvine naturligt, fordi man gerne vil have noget sukker tilbage i vinen. Det er nemlig sødmen, der gør en dessertvin til det, den er. Og for at bevare sødme i en vin, er man nødt til at stoppe gæringen undervejs.

Det har vinbonden følgende muligheder for at gøre:
1) tilføre en masse sulfitter
2) nedfryse den gærende most
3) tilføre alkohol, fx destilleret druemost

Ud af de tre muligheder er det typisk den sidste, som bruges af vinbønder, der arbejder med at lave naturlige dessertvine.

Dessertvin uden sulfitter
Sulfitterne gider vi ikke - dem lader vi Sauternes om at have. Frysning af mosten kan fungere, men det kræver, at vinen efterfølgende ikke overskrider en vis temperatur, før gæringen går igang igen. Det er ret svært at administrere. Derimod er metoden med at stoppe gæringen med destilleret alkohol den mulighed, som de vinbønder, jeg samarbejder med, benytter. Det giver sødmefulde dessertvine helt uden sulfitter og andre tilsætningsstoffer.

Kig dig gennem udvalget af naturlige dessertvine og find det perfekte match til afslutning på middagen.
Liquid error: Could not find asset snippets/bookthatapp-widgets.liquid